Maria Moratalla

De naam Fonzy's komt van mijn kat Fonzy. Kracht en vrolijkheid kenmerkten hem. Fonzy's staat voor Fonzy and friends, waarmee al mijn dieren vertegenwoordigd zijn in mijn werk en mijn missie. Samen staan ze voor leven vanuit het hart, in het hier en nu en onvoorwaardelijke liefde!  

Over mijDieren laten mij leven vanuit mijn hart

Ik ben Maria Moratalla en het is mij een eer jou te helpen te leven vanuit je hart.

Van jongs af aan hebben dieren mijn aandacht. Ze hebben mij laten lachen, geleerd naar de natuur om ons heen te kijken en leren liefhebben zonder grenzen. In mijn relatie met hen heb ik veel geleerd over relaties met mensen. Voor mij is een wereld zonder dieren ondenkbaar. Dieren laten mij leven vanuit mijn hart. Ze laten mij zien dat we allemaal hetzelfde zijn en hetzelfde willen, het leven vol ervaren en gelukkig zijn.

Geluk ziet er voor iedereen anders uit. De één is gelukkig door een leuke baan, de ander door de fijne relaties om zich heen en weer een ander is gelukkig door de wereld rond te reizen. De vorm van het geluk kan dan steeds anders voor iedereen zijn, de plaats van waaruit het ontstaat is er maar één: Je hart!

Verlies en verlangen

Vaak gebeurt er zoveel in het leven, dat je geen tijd hebt om stil te staan bij wat je echt wilt en je ergens het gevoel hebt dat je er niet alles uit haalt.
Bijna twintig jaar heb ik bij verschillende werkgevers gewerkt in functies waarin ik mensen mocht coachen. Steeds vroeg ik me na verloop van tijd af, wat ik daar nu aan het doen was. De geldende regels binnen het bedrijf boden mij beperkte ruimte om voluit mensen te kunnen begeleiden, zoals ik wist dat mogelijk was. Tot het moment waarop mijn katten kwamen te overlijden. Dit verlies bracht mij naar mijn diepste verdriet en daarmee in verbinding met mijn verlangen. Ineens leek alles anders en zag ik duidelijk de zingeving van mijn bestaan.

Een sprong in het diepe, op weg naar mijn droom

Na verschillende cursussen en opleidingen in dierencommunicatie heb ik besloten mijn baan op te zeggen en Fonzy's op te starten. Ik heb als eerste mijn focus gelegd op het communiceren met dieren. In het begin is het best lastig geweest om mensen duidelijk te maken wat ik doe. Vaak wordt intuitief praten met dieren als zweverig gezien. Intuïtie en mediteren is voor veel mensen iets ongrijpbaars. Ik kan je verzekeren dat mediteren om bij jezelf en je intuïtie te komen super tastbaar is. Intuïtie hebben we allemaal, we volgen allemaal wel eens 'ons gevoel' terwijl dat rationeel gezien niet verstandig lijkt. Juist door de stilte op te zoeken in meditatie wordt je alerter op je intuïtie en kan je niet alleen met dieren communiceren, maar ook luisteren naar wat echt belangrijk voor je is, je verlangens, je dromen, leven vanuit je hart. Ik ben praktisch en resultaat gericht, juist door inzet van mijn intuïtie kom ik sneller tot de kern en een passende oplossing. 

Inmiddels kan ik je meer bieden dan readings, workshops en coaching. Ik heb een cursus en een online opleiding dierencommunicatie opgezet waarin ik mijn kennis en vaardigheden als coach benut. Hierdoor kan ik je door de laagjes om het hart heen, van angsten, waarden, normen en belemmerden overtuigingen begeleiden naar jouw kracht en zelfvertrouwen. De levenslessen die ik van de dieren heb mogen leren zijn voor mij een bron waar ik uit put om jou te helpen dichter bij jezelf en je kracht te komen. Voor mij is er niets mooiers dan leven en werken vanuit mijn hart door en met dieren, voor mens en dier!

Mijn passie is mijn werk geworden, ik heb mijn missie hervonden

Voor de toekomst heb ik nog heel veel plannen en ideeën. Dit jaar wil ik een nieuwe online training aanbieden die specifiek gericht is op het ont-dekken van je hart. Letterlijk je ontdoen van alle laagjes en muurtjes om het hart die je belemmeren te doen wat je echt vervult en wilt doen. De online opleiding dierencommunicatie is inmiddels uitgebouwd met live dagen en daar wil ik in de komende ronde natuurdagen aan toevoegen. Vanuit waar precies, weet ik nog niet. En natuurlijk wil ik nog meer challenges organiseren en tips en mooie verhalen delen in blogs.

Mijn werk is niet alleen mijn passie, maar ook mijn missie geworden. Door de stilte op te zoeken in meditatie blijf ik dicht bij mijn hart en intuïtie en houd ik de focus op wat ik te doen heb en kan ik genieten in het moment. Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen en volg graag opleidingen en cursussen. Mijn lieve partner en onze katten zijn mijn grote inspiratie aan huis. Buitenshuis zijn alle dieren mijn inspiratie en een bron van ontroering. Het leven zie ik als : "Er is van alles wat". Er is een lach en er is een traan en ik omhels het allemaal. Ervaren is leven!