Lees hier mijn blogs en verhalen.

“Stories are powerful because they transport us into other people’s worlds. But, in doing that, they change the way our brains work and potentially change our brain chemistry – and that’s what it means to be a sociale creature.”  - Paul J. Zak


De kraai, wat is er met die vogel?

Toen ik vanmiddag onze logee aan het uitlaten was werd mijn aandacht getrokken door een grote krijsende kraai, in een boom vol witte bloesem. Het zag er prachtig uit, dus ik heb foto’s gemaakt. Een jongeman die aan de overkant van de straat in zijn auto zat begreep blijkbaar niet wat ik daar aan het doen was en kwam op me af. “Mevrouw, mevrouw wat is er met die vogel? Waarom neemt u er foto’s van?”  Tja, daar stond ik dan! Waarom neem ik daar foto’s van? Ik vind het gewoon mooi, was mijn antwoord, zo’n grote zwarte kraai tegen het contrast van de witte bloesem aan de blauwe hemel. Er is niks met deze vogel, zei ik nog. Thuis gekomen ben ik erover gaan nadenken. Waarom werd mijn aandacht zo getrokken en waarom stond ik daar met het riempje van mijn knappe logee, geklemd tussen mijn knieën, ingewikkeld en onhandig een foto te nemen? Waar staat deze kraai voor mij voor?

Ik ben het gaan uitzoeken en kwam tot een prachtige ontdekking. De kraai spoort aan om samen met haar door de muur van mist te stappen en te kijken wat daarachter schuilgaat en wat je zicht zo vertroebelt. Ze maant je tot introspectie en met jezelf in het reine te komen. Wat hindert je om je leven rijk en vruchtbaar te laten zijn? Met haar feilloze instinct leert de kraai je goed te kijken en niet terug te schrikken. Ze spoort aan schoon schip te maken en voor jezelf te zorgen. Als je dit hebt gedaan roept de kraai je op datgene wat je te zeggen hebt wereldkundig te maken en te delen. Om op deze manier anderen de hand te reiken, boodschappen door te geven, te transformeren, te helen en oplossingen te bieden.

Nu willen de feiten dat ik het afgelopen jaar intensief bezig ben geweest met mijn muur van mist. Welke ervaringen maken nu mijn script waardoor mijn zicht beperkt bleef tot die oude besluiten en overtuigingen. Wat hindert mij om verder te komen? Inmiddels, na een jaar opleiding, met emotioneel gezien pieken en dalen, ben ik daar wel achter. Niet dat ik hierdoor de illusie koester dat ik nu nooit meer in dezelfde valkuilen zal stappen, maar ik weet nu wel waar ze liggen!  En ja, nu sta ik inderdaad op het punt dat ik voor mezelf mag gaan zorgen en datgene wat ik te zeggen heb ook mag gaan delen met de wereld. Laat dat nu net zijn waar ik de afgelopen weken mee worstel. Echt in termen van: “Hoe ga ik dat zeggen?”.

En dan kom ik vandaag deze mooie kraai tegen om het dagelijkse leven met mijn ideeën te verweven en datgene wat ik te zeggen heb te delen. Wel nu, ik ben gek op dieren! Ik kan intens genieten van alles wat ze ons geven en ja, ook van hun prachtige voorkomen. Ik ben dankbaar voor alles wat de dieren mij geven en gegeven hebben en wil heel graag de wereld een stukje mooier maken door het begrip tussen mens en dier te vergroten. Met Fonzy’s wil ik hieraan vorm geven en groeien, het feestje der herkenning tussen mens en dier vieren!

Doe je mee?