Lees hier mijn blogs en verhalen.

“Stories are powerful because they transport us into other people’s worlds. But, in doing that, they change the way our brains work and potentially change our brain chemistry – and that’s what it means to be a sociale creature.”  - Paul J. Zak


Over, hoe ze lang nadat ze zijn overgegaan, nog hun liefde met je delen

De laatste tijd gebeurt er veel in mijn leven. Er zijn lieve, kleine katjes bij ons thuis die veel vreugde brengen. Het is zo mooi om ze te zien verschijnen achter hun kittenzijn in hun karakter en katsoonlijkheid. Maar er is ook van alles gaande en een energie om me heen die niet zo prettig voelt. Het is een zware energie die ik voel bij iemand in mijn omgeving. Ergens in de hectiek van alles wat er gebeurt, ben ik uit het oog verloren dat het haar energie is en niet de mijne.

Als je gevoelig bent voor energie van anderen en er ook nog voor open staat, omdat je wil kunnen praten met dieren en intuïtief coachen, dan komen er veel prikkels binnen. Het is de kunst om je daar gewaar van te zijn en ze ook weer los te laten als je ze hebt gezien en begrepen. Ik ben even minder alert geweest en heb de energie op me genomen.

Zo zat ik pas te mediteren en kwam Chiqui ineens voorbij. Chiqui kwam als kitten van 6 weken in mijn leven. In de 20 jaren die we samen hebben geleefd hebben we alles gedeeld, de mooie tijden en de zware tijden. Steeds was zij er om mij eraan te herinneren dat ieder moment een moment is dat je kunt leven in vreugde als je daarvoor kiest. Steeds was zij er om me dat te geven en ook om me laten zien dat ik er niet voor open stond. Chiqui en ik we waren twee handen op een buik, ik wist niet waar zij begon en ik eindigede en andersom. We waren totaal verschillend en helemaal hetzelfde. En nu was ze hier.

Je zou zeggen dat ik me daar niet meer over kan verbazen, inmiddels heb ik al heel wat mooi en bijzondere contacten mogen maken met dieren voor anderen, en toch is het wel zo. Iedere keer kan ik weer zo verwonderd raken over de liefde die dieren met ons willen delen, hoe ze in dit leven en zelfs daarna nog, zo vol compassie met ons (mee)leven.

De tranen rolden over mijn wangen. Al die tijd had ik haar zo in die kleine katjes gevoeld en gemist. Nu moest ze zwaardere maatregelen nemen om me ervan bewust te maken, dat ze er is. Dat ze er is om mij eraan te herinneren dat ik de vreugde mag aannemen. De vreugde in de plaats mag laten komen van dat zware gevoel wat niet van mij is. Dat ik weer terug mag naar mijn eigen kern en de vrolijkheid omarmen.

Dieren hebben zo hun manieren om tot je door te dringen. Lukt het niet op de subtiele manier, dan gaan ze via een andere kant. Altijd gaat het over liefde, over zichtbaar maken wat voor onszelf minder zichtbaar is, over je te laten weten dat je altijd samen bent.

Duikt jouw dier op onverwachte momenten op, hoor je muziek die je naar hem voert, zie je een hem of haar in een ander dier, komt er zomaar een beeld bij je op, voel je gemis of kom je ineens spullen van ze tegen? Grote kans dat jouw dier je iets wil vertellen. Kijk naar wat jouw dier je ooit bracht, wat was zijn of haar kenmerk? Welke eigenschappen maken hem of haar uniek? Vaak zijn het die dingen die je dan weer in jezelf en het leven mag omarmen.

De dieren in mijn leven draag ik altijd bij me, soms komt de één naar voren en dan weer de ander. Altijd hebben ze me iets te vertellen en altijd ben ik dankbaar dat ze er zijn. Toegegeven, het is niet altijd 1-2-3 gedaan wat ze je komen vertellen, maar hun boodschap zien en aannemen werkt als medicijn voor jou en voor hen.

Hun stem komt zonder woorden, liefde is sprakeloos!