Lees hier mijn blogs en verhalen.

“Stories are powerful because they transport us into other people’s worlds. But, in doing that, they change the way our brains work and potentially change our brain chemistry – and that’s what it means to be a sociale creature.”  - Paul J. Zak


Als de adelaar boven je hoofd cirkelt

Het was tijdens een wandeling in de bergen bij Malaga, dat we onze dromen aan het bespreken waren. Terwijl we zo in de wijdheid van het uitgestrekte landschap liepen, met de bergen als getuige, vonden onze dromen de weg naar het gesproken woord.

We dromen al langer van een leven in de natuur en de eerste stappen zijn al gezet, maar de werkelijke omvang van wat we willen, hebben we steeds met een praktisch randje afgezet.

Daar in de bergen, in de warmte van de zon, met een ogenschijnlijk eindeloos uitzicht, leek de tijd stil te staan en gingen we ineens helemaal los op onze droom.

Een huis met land eromheen, groot genoeg om dieren op te kunnen vangen. Een huis met uitzicht dat rust geeft en alle ruimte om vanuit verbinding met alles te leven. Een thuis vanwaar uit gewerkt kan worden en waar gasten welkom zijn. Een plek waar je jezelf helemaal in terug kunt vinden. Een plek om dromen en missie te leven.

Eigenlijk weet ik niet hoe het kwam, we hebben ze niet gehoord maar ineens keken we naar boven en cirkelden ze daar boven ons hoofd. We hebben er tien geteld en hun vlucht was vanuit moeiteloosheid, zwevend en toch grote afstanden beslaan. Hoe lang we ernaar gekeken hebben, weet ik niet. Wel dat we sprakeloos waren en dat we met bewondering onszelf een bijna nekhernia hebben aangedaan. Ze hadden een soort magische aantrekkingskracht waardoor je ernaar bleef kijken, ook al moest je daarvoor je nek helemaal naar achter slaan.

Het is bijzonder om deze dieren in hun habitat te mogen zien. Het benadrukt op een natuurlijke manier hoe groot het leven is en laat je ook zo voelen dat de wereld niet alleen van de mensen is.

Verwonderd en dankbaar dat we dit mochten meemaken hebben we onze mobieltjes gepakt en wat foto’s gemaakt, gewoon om er zeker van te zijn dat het geen droom was. Weinig wisten we toen over de uitwerking van zijn boodschap.

De adelaar is een van de grootste en meest bewonderde roofvogels.

Adelaar wordt gezien als een boodschapper van de bovenwereld en brengt de mens naar de gewenste plek. Hij nodigt uit jezelf toestemming te geven vrijheid te zien als iets dat je toekomt en de vreugde na te jagen waarnaar je hart verlangt. Zijn vlucht boven ons hoofd was als een mooie bevestiging voor onze dromen en plannen. We hebben verschillende makelaars bezocht en huizen bezichtigd. Ons huis hebben we niet gevonden, maar wel een steeds duidelijker beeld en gevoel van wat we willen.

De adelaar vliegt hoog, heeft een scherp zicht en overziet zo alles vanuit zijn vlucht. Hij staat hiermee voor groter overzicht en een meeromvattende waarneming, de verbinding met het grotere en met de aarde. Voor ons was dat de verbinding tussen onze dromen en de werkelijkheid, de verbinding tussen wat we willen doen en wat we kunnen doen. In mijn hart wil ik er voor ieder dier zijn en dat is niet altijd aan mij. De adelaar herinnert me eraan naar het grotere plaatje te kijken als ik verdwaal in situaties die niet aan mij zijn.

Een andere boodschap van adelaar kan zijn dat er altijd kansen zijn die je mag grijpen en je steeds bewust te zijn van de daarmee verbonden verantwoordelijkheden. Adelaar herinnert je eraan dat je al zowel dieptepunten als hoogtepunten in het leven hebt ervaren en vraagt ons vertrouwen te hebben in dat wat groter is dan onszelf. Wat deze boodschap voor ons betekende ontdekten we kort daarna in onze ontmoeting met Moppie en later de puppy’s die we tijdelijk opvang mochten bieden en Poes.

De adelaar staat in het algemeen voor overzicht, moeiteloosheid, bereidheid om zowel in de hoogte- als dieptepunten te duiken, het hart volgen, het innerlijk kind ruimte geven, vertrouwen en je bewust zijn van de verantwoordelijkheid die je draagt.

Als je de adelaar tegenkomt mag je dat zien als een uitnodiging om de roep van je hart te volgen en je bestemming te vinden en te leven.

Kom je een dier tegen en wil je weten wat het jou te vertellen heeft, zoek dan zoveel mogelijk informatie over het dier op. Internet staat vol met informatie, maar er zijn ook verschillende boeken die over krachtdieren gaan. Kijk welke boodschap je aandacht vraagt en onderzoek dan hoe het op jou van toepassing is.

Wist je dat je krachtdieren ook om inzicht en richting kunt vragen? Er zijn verschillende oracle carddecks die je hiervoor kunt inzetten, kijk welke je aanspreekt. En je kunt bij mij ook een krachtdierreading aanvragen, klik hier voor meer informatie.