Lees hier mijn blogs en verhalen.

“Stories are powerful because they transport us into other people’s worlds. But, in doing that, they change the way our brains work and potentially change our brain chemistry – and that’s what it means to be a sociale creature.”  - Paul J. Zak


Als het stil wordt

Het is niet de eerste keer dat ik pas op de plaats maak, ruimte geef aan alles wat me raakt. De afgelopen periode heb ik bewust meer afstand genomen van het internet, facebook en andere mediakanalen. De stroom aan informatie die ik liever niet zie, leek wel toe te nemen met iedere keer dat ik me weer op het digitale wegdek begaf.

Beelden en verhalen over verdriet, pijn en lijden. Verhalen over miskenning, verwaarlozing en mishandeling, ze kwamen steeds dieper en ruwer binnen. Tot het punt dat ik niet meer vrij spreken kon en me weer afvroeg: “Wat kan ik hiermee doen?” Maar ook: “Moet ik hiermee stoppen, heeft het wel zin wat ik doe, moet ik niet iets anders doen om meer te bereiken?”

Eerder stond ik voor dezelfde keus, in de confrontatie met mijn eetpatroon en het nuttigen van producten van dieren die niet zo liefdevol waren verkregen. Eerder ging ik door mijn dal van pijn en schuld en kwam ik uit op waar ik nu ook weer uitkom. ‘Ik kan niet functioneren in deze wereld van donkerte en verdriet, ik verlam en glij af naar boos zijn.’ Dat is niet een goede plek voor mij om te doen wat ik zo graag doe.

Het is niet dat ik mijn ogen sluit, het is niet dat ik dat niet wil weten. Het is juist dat ik het zie en weet, waardoor ik kies om meer vanuit liefde en plezier te leven.

In een wereld waar zoveel zwaarte is, zoveel gebrek aan liefde en een te veel aan de vervorming van liefde en het verlangen ernaar (noem het intolerantie, onbegrip, onverschilligheid of haat), is luchtigheid en plezier wat ik kan brengen om meer en meer liefde te laten zijn.

Dus ik ga door met waar ik voor gekozen heb, wat ik voel dat mij te doen staat. Ik ga door met ruimte te maken voor meer begrip voor jezelf, anderen en in het speciaal de dieren. Ik ga door als een soort bruggenbouwer tussen de ogenschijnlijke verschillende werelden. We zijn inderdaad allemaal anders, we spreken allemaal op onze eigen manier, maar er is 1 ding die we allemaal hetzelfde hebben: ‘Het verlangen om liefde en plezier te ervaren.’  En dat is nu de taal van het hart, de taal die ons allemaal verbindt en die we allemaal kunnen spreken.

Dus ik werd stil, om dwars door mijn kabaal van angst en (wan)hoop tot mezelf te komen, om mijn antwoorden op te halen. Het is een oud verhaal, een paadje dat ik goed ken en ik voel aan alles in mij dat dit is wat mij te doen staat: wegen bewandelen, tonen en openen naar een wereld waarin we allemaal meer zijn en spreken vanuit ons hart.

Alles wat je aandacht geeft groeit, kies voor datgene wat je meer in jouw wereld wilt zien. Zoek de stilte op en haal je antwoorden op.

“ Silence speaks when words can’t”

- Onbekend


Lieve groet, MariaPs. Wil jij meer vanuit je hart leven en leren spreken? Op 30 september start de online opleiding communiceren met dieren. Een mooie manier om vanuit je hart te leven en verbinden en natuurlijk te leren praten met dieren. Meld je aan, ik zie ernaar uit om samen met jou dit hartenpad te bewandelen.