Lees hier mijn blogs en verhalen.

“Stories are powerful because they transport us into other people’s worlds. But, in doing that, they change the way our brains work and potentially change our brain chemistry – and that’s what it means to be a sociale creature.”  - Paul J. Zak


Signalen van verre komen soms van heel dichtbij

Pas geleden mocht ik een klant met haar geliefde hond begeleiden naar het laatste stuk van hun samenzijn in dit leven. Een jaar geleden had ik al met haar prachtige Jordy mogen praten en nu was ze naar de workshop gekomen om hem ook zelf op een diepere laag te verstaan.

In de workshop was ze in staat dwars door haar angst en pijn te gaan en vol overgave dit diepere contact met haar Jordy aan te gaan.
Ze wist dat het antwoord weleens pijnlijk kon zijn, toch kon zij uit liefde voor haar hond de vraag stellen en het antwoord ontvangen. Haar hond had pijn.

Hoe moeilijk het ook voor haar was, in het contact met haar hond kon ze ook liefdevol zien wat ze nog samen wilden doen.
Een paar dagen na de workshop stuurde ze me een bericht met foto’s van een dagje met haar hond aan het strand. De liefde spatte van mijn computerscherm af. Zo mooi, liefdevol en kalm in wat er was en komen zal.
Weer een paar dagen later stuurde ze me een ander bericht, een prachtig hartverwarmend voorbeeld over signalen en deze verstaan. Dit is een stukje uit haar e-mail:

“Het universum heeft me nog een mooi signaal gegeven vandaag,
Ik ging een rondje lopen in de pauze op mijn werk, komt er een super lieve hond op me aflopen. Het bazinnetje begon ineens spontaan te vertellen hoe ze haar vorige hond heeft moeten laten inslapen.
Exact hetzelfde verloop en verhaal als bij Jordy! Ze vertelde dat iedereen in haar gezin hem eerst “toestemming” had gegeven, en hij zich toen pas echt overgaf… dat het een stap voor stap proces van afscheid nemen en loslaten was geweest….
Totdat iedereen er klaar voor was….. mens en dier….
Ze heeft de fokster van haar huidige hond, ontmoet toen ze de urn van haar vorige hond ging uitzoeken…. Haar huidige hond is geboren op de sterfdag van haar vorige hond.
Dat is toch prachtig, hoe haar vorige hond, deze nieuwe lieve hond in haar leven heeft gebracht.
Ik ben toch zo verwonderd en diep ontroerd over die diertjes, en hoe deze ervaring ineens op mijn pad kwam..
Ik ga vanavond dit verhaal aan Jordy vertellen,
ik weet zeker dat hij dit allang wist ;-)”

Hoe het kan en hoe het werkt, dat weet ik niet. Ik denk ook niet dat het daar om gaat. Waar het wel om gaat is dat je de tijd en ruimte neemt om naar zo’n teken te kijken en wat het betekent. En soms komen signalen van verre in de vorm van een persoon op straat die je ‘toevallig’ een verhaal vertelt van heel dichtbij.
Tekens en signalen waar en hoe ze ook komen, met een open hart kun je ze verstaan.
Let er eens op, de volgende keer dat je over straat loopt, wat je vindt. Misschien is het een hartje, een veer, een kraaltje in een specifieke kleur. Neem het mee of maak er een foto van en kijk op welk gebied in je leven dit symbool een boodschap voor je is.

Lieve groet, Maria

PS. Het hartje op de foto vond ik na een 'afwijzing" van een hond. Soms wil je gewoon niet gered worden. Je leest hier zijn verhaal.

PS 2. Wil je ook met dieren kunnen praten op een diepere laag? Kijk dan hier voor meer informatie.