Lees hier mijn blogs en verhalen.

“Stories are powerful because they transport us into other people’s worlds. But, in doing that, they change the way our brains work and potentially change our brain chemistry – and that’s what it means to be a sociale creature.”  - Paul J. Zak


Ze komen niet zonder reden in ons leven

Pas had ik een reading voor een hond met verlatingsangst.
Uit mijn contact met deze hond kwam naar voren dat zij een oude ervaring deelt met haar mensenvriend. In het verleden hebben beide te maken gehad met een persoon die ze angst inboezemde. Beide dragen hier nog onbewust de herinnering aan en beide ervaren ze de angst van toen in sommige situaties in het nu.

De hond, die overigens een ‘zware’ sympathiekeling is, liet me vrijwel aan het begin van ons contact een plaatje zien van twee kersen. De kersen zaten met hun steeltje aan elkaar vast. In eerste instantie zeiden de kersen de mens niet veel, behalve dat ze gek is op kersen. Later schoot haar te binnen dat ze als kind er een sport van maakte eerst de kersen uit de schaal te eten die aan elkaar vastzaten.

Het hondje wilde hier echter nog iets anders mee duidelijk maken. De kers staat namelijk symbool voor ‘hemelse vrucht’. Haar mens is voor haar als een kers op de taart: Het absolute hoogtepunt. Het was al mooi maar dit maakt het perfect.

Wat wil nu het geval? Tijdens mijn contact met de hond is zij strak naast haar mens gaan liggen in totale tevredenheid. Normaal doet het hondje dit niet. Ze wilde duidelijk maken dat ze er samen voor staan de laatste sporen van hun oude trauma op te ruimen.

Dieren verbazen me steeds weer als ik met ze in contact mag treden. Dat ze beschikken over een verzameling aan symbolen om iets duidelijk te maken, dat ook nog raakt aan een iets in de mens zelf, vind ik wonderbaarlijk mooi.
Met een paar oefeningen en adviezen gaan ze nu de komende tijd werken aan hun gezamenlijke weg hierin.

Bijzonder weer hoe een dier op je pad kan komen met eenzelfde ‘probleem’ om ons te helpen aan onze eigen oplossingen te werken.
Ze komen niet zonder reden in ons leven ;-)

Kijk eens naar je dier:
Wat in hem of haar doet je denken aan jezelf? Aan iets waar jezelf ook stappen in te zetten hebt? Vertoont je dier misschien gedrag dat je uitnodigt uit je comfortzone te stappen? Mag je misschien beter grenzen leren stellen? Mag je misschien beter voor jezelf leren zorgen? Kijk eens naar je dier en vraag dan aan je hart wat je ziet? Wat wil jouw dier je vertellen en wat vindt je nu nog moeilijk om te zien? Vraag jezelf dit af vanuit een open houding, vanuit de zuivere intentie dat te willen weten wat je nu nog niet helder ziet. Het antwoord komt als automatisch, het denken is hierbij niet gemoeid. Neem het aan en kijk daarna pas verder wat het betekent, wat het met je doet en wat je hiermee kunt. Verbaas je niet over een verrassend antwoord ;-)

Wil je zelf leren communiceren met dieren? Kijk dan op de website voor mogelijkheden en data. Wil je een reading aanvragen voor je dier, stuur me een e-mail of kijk hier voor meer informatie. 

Lieve groet, Maria