Lees hier mijn blogs en verhalen.

“Stories are powerful because they transport us into other people’s worlds. But, in doing that, they change the way our brains work and potentially change our brain chemistry – and that’s what it means to be a sociale creature.”  - Paul J. Zak


Inslapen is geen optie! Over de kracht van intuïtie.

Iets meer dan een maand geleden ging mijn vader met Pepa naar de dierenarts. Ze maakte vreemde geluiden vanuit haar keel en ademen deed ze vanuit haar buik. De dierenarts heeft haar een middag in observatie genomen en concludeerde dat er niets aan de hand was.

De volgende dag maakte ze nog steeds dezelfde geluiden en ging het ademen net zo slecht. Samen met mijn vader en Pepa zijn we teruggegaan naar de dierenarts.

Hij keek in haar keel terwijl wij erbij waren en kon niets zien. Zijn verklaring was voedselallergie. Maar iets in mij bracht me ertoe het daar niet mee eens te zijn, dus keek hij opnieuw. Toen ontdekte hij een dikke zwelling. De dag erna werd de operatie ingepland.

Een uur nadat Pepa naar de dierenarts was gebracht, belde de dierenarts mij. Zijn woorden kwamen als donderslag bij heldere hemel. Hij zei: “Het ziet er slecht uit, opereren wordt heel ingewikkeld.” Daarna wijde hij uit over onmogelijkheden en bleef hij in cirkels praten. Ik vroeg hem naar het alternatief, want meer dan onmogelijk vertelde hij niet. Hij zei zonder aarzelen: “Inslapen!”

Zonder dat er een ademhaling tussen zijn laatste woorden zat of een gedachte van mij zei ik: “Inslapen is geen optie!” Ook wenste ik hem heel veel succes met de operatie.

Na het afronden van het telefoongesprek werd het heel anders. Ik moest mijn vader en zussen op de hoogte brengen en toen sijpelde de angst door. Ik heb gehuild, niet lang, maar ik heb gehuild. Daarna ben ik naar boven gegaan en heb ik een krachtige intentie neergezet voor de best mogelijke uitkomst uit deze situatie. Iedereen heeft liefde naar Pepa gestuurd en ik heb dat met reiki een extra zetje gegeven.

We mochten haar in de middag ophalen. De operatie was goed gegaan en de arts was nu hoopvol dat het geen tumor zou zijn. Op de uitslag mochten we nog wel een weekje wachten. De uitslag van de genomen biopten bleken negatief, wat in de medische wereld betekent dat het voor ons positief was. Pepa had een grote ontsteking in haar keel en gehemelte met twee cystes erin. Mocht het ooit weer klachten geven, dan kan dat met antibiotica behandeld worden.

Dit is toch echt een heel ander verhaal dan onmogelijk, moeilijk en inslapen.

Moraal van dit verhaal? Luister naar je innerlijke stem, je intuïtie!

Hoe ingewikkeld dingen soms ook lijken of hoe onmogelijk de werkelijkheid zich aan je voordoet. Als je intuïtie iets anders zegt, vertrouw erop en volg de aangegeven weg. Je innerlijk weten is onmetelijk groot!

Er zijn vele wegen die je naar je hart en je intuïtie brengen, kijk wat voor jou die weg is.

Ik ben zo dankbaar dat de dieren voor mij de weg zijn, altijd en zeker op momenten als deze. Doordat ik steeds bewuster met dieren ben gaan communiceren ben ik ook steeds meer bewust van wat mijn intuïtie mij vertelt. Leren communiceren met dieren gaat hand in hand met het ont-wikkelen van je hart en het zuiverder horen van je innerlijke stem. Je intuïtie!