Lees hier mijn blogs en verhalen.

“Stories are powerful because they transport us into other people’s worlds. But, in doing that, they change the way our brains work and potentially change our brain chemistry – and that’s what it means to be a sociale creature.”  - Paul J. Zak


Als je kat vermist wordt


Billy is een kater die af en toe de hort op gaat en een paar dagen wegblijft. Maar als hij dan toch langer dan normaal weg is, krijgt Frida het gevoel dat er iets niet klopt. Al snel heeft ze overal in de omgeving flyers verspreid en navraag gedaan bij iedereen of ze haar kat hebben gezien. Als dit geen aanwijzingen oplevert, besluit ze een dierentolk om hulp te vragen ook al heeft ze zo haar twijfels hierover. Ze komt bij mij terecht. In haar aanvraag staat: “U moet wel weten dat ik sceptisch ben.” We spreken af dat ik contact maak met Billy en haar op de hoogte houd.

Het contact met de vermiste kater is wazig en in flarden, toch is hij in staat om aanwijzingen te geven, zodat Frida weet dat ik contact met hem heb.Het gebied waarin hij zich beweegt is vlak bij huis, maar Billy laat zich niet zien. Mijn focus ligt dan op hem veilig naar huis te leiden. En hierbij is de hulp van de verzorgers/eigenaren van groot belang. Zij hebben een sterke band met het dier, die vele malen duidelijker voor het dier is dan mijn contact. Het mooie aan deze vermissing is niet alleen dat Frida in staat is haar angst en verdriet opzij te schuiven om de verbinding met haar kat zuiver te houden, maar ook haar scepsis.

En dan is daar de dag dat Billy thuiskomt, zonder staart.

Vreselijke pijnen heeft deze kater geleden en doorstaan om terug naar huis te komen en hoe krachtig is het dat hij dit toch heeft gedaan!

In mijn contact met Billy, heeft hij steeds aangegeven dat mensen hem hebben gezien. Helaas heeft niemand op de oproep van Frida gereageerd en blijft het onduidelijk wie het wel gezien hebben. Volgens de dierenarts is de staart eruit getrokken, was de wond een week oud en is het niet waarschijnlijk dat een kat dit overleeft.

Billy is gelijk geopereerd en is nu aan het herstellen. Hij doet het goed, maar zou het niet fijn zijn als mensen hun verantwoordelijkheid hadden genomen en hiervan melding hadden gedaan? Niet alleen om een week pijn en ellende bij Billy te voorkomen, maar ook om nog meer van dit soort akelige mistanden te voorkomen?

Ik doe niet snel verslag van de readings die ik doe en ze zijn toch allemaal stuk voor stuk bijzonder. In dit contact met Billy zitten echter zoveel verschillende krachtige elementen, dat ik graag de ervaring deel. Het heeft me diep geraakt dat Frida in staat is geweest haar angst, maar vooral haar scepsis opzij te zetten, binnen een relatief korte periode van een week, om haar kat terug te vinden. De kracht die Billy aan het licht heeft gebracht, om met zo een zware verwonding toch informatie te geven en naar huis te gaan, is buitengewoon onvoorstelbaar. Dat hun band dwars door gruwelijke pijn en angst gaat, laat ons allemaal zien wat de kracht van liefde is. 

Na de operatie melde Frida me nog dat Billy toch zo’n lieve kat is, ondanks de pijn en zijn traumatische ervaring gaf hij ook de dierenarts nog kopjes. Billy was verdwaald en ondanks alles, toch op zijn pad gebleven. Dat kunnen wij mensen dan toch ook?

PS. Vlak voordat Billy thuis kwam liet hij mij witte bloemen zien. Frida kon deze bloemen niet plaatsen, totdat hij thuis was. Op de dag van de verdwijning van Billy hadden er witte bloemen op tafel gestaan. Hij was bijna thuis.

Wil je hierop reageren of heb je een vraag? Stuur me een e-mail of laat een reactie achter op Facebook.