Lees hier mijn blogs en verhalen.

“Stories are powerful because they transport us into other people’s worlds. But, in doing that, they change the way our brains work and potentially change our brain chemistry – and that’s what it means to be a sociale creature.”  - Paul J. Zak


Eerste Hulp bij Vermissingen

Je moet er niet aan denken dat een dier uit je leven vermist raakt. Het missen, niet weten waar ze zijn, het verstrijken van de tijd, de angst dat het niet goed gaat of dat je dier is overleden zonder dat je hebt kunnen bedanken of nog een keer hebt kunnen zeggen dat je van hem of haar houdt, om wanhopig van te worden! Toch gebeurt het regelmatig dat dieren vermist raken om verschillende redenen, variërend van verdwalen tot op de vlucht slaan na een schrikmoment. Dieren kunnen hard rennen, maar als ze in blinde angst zijn nog veel meer. En er zijn dieren die weglopen om verschillende redenen, zoals bijvoorbeeld omdat het thuis te druk voor ze is of niet meer prettig, of omdat ze voelen dat hun taak thuis afgerond is en zo nog veel meer redenen.

Medio januari ben ik gevraagd mee te zoeken naar een lief klein zonnestraaltje, een hondje. Zonder dat ik haar heb ontmoet heeft ze nu al voor een paar veranderingen in mijn leven gezorgd. Niet alleen heeft ze haar mens (en mij ook) een paar zeer bijzondere inzichten bezorgd, maar ze heeft er ook voor gezorgd dat ik een verdiepingscursus vermissingen heb gevolgd.

Een paar tips uit deze cursus wil ik graag met je delen. Naast dat je in de brede omgeving huis aan huis hebt geflyerd, overal flyers hebt opgeplakt, alle dierenartsen hebt gewaarschuwd (mocht je dier niet gechipt zijn), het dierenasiel, de opsporingsorganisaties (zoals Amivedi) hebt ingeschakeld en de hele omgeving afstruint op zoek naar een teken van het vermiste dier, zijn hier een paar tips die je op energetisch niveau helpen. Ook al kan je zelf nog niet met dieren communiceren.

  • Alles is energie en alles is met elkaar verbonden. Alles en iedereen heeft ook een unieke energie frequentie. In de verbinding van alle energie kan je naar elkaar zoeken door juist af te stemmen op die unieke frequentie.Om het dier de weg naar huis te wijzen kan je op het huis waar het dier naar toe mag gaan een vuurtoren visualiseren. Deze vuurtoren schijnt het licht en de liefde van de eigenaar in het rond. Zodat het dier dit signaal kan oppikken en de weg naar huis vindt. Visualiseer ook een opening van licht bij de deur waarlangs het dier naar binnen gaat.

  • Gedachten creëren de werkelijkheid, dit is het uitgangspunt van de Wet van de Aantrekkingskracht ofwel de kunst van het Manifesteren. De eigenaar mag, hoe moeilijk dat ook lijkt, zichzelf in de situatie voorstellen dat alles nog okay was. Het moment voordat het dier verdwenen was. Naast dat dit helpt om deze werkelijkheid te manifesteren, helpt het zeker bij het weghalen van de druk op het dier. Wanneer een dier diep verbonden is met de mens voelt het de mens aan op iedere afstand. Angst en onzekerheid helpen het dier niet om de weg naar huis te vinden.

  • Mensen en dieren komen in het leven om een eigen ervaring op te doen. Zowel mensen als dieren kunnen en mogen eigen keuzes maken, die de eigen bestemming dienen. Wij mensen mogen de keuzes van dieren respecteren. Dit betekent dat we mogen loslaten, ons niet vastklampen aan verdriet of angst. Het betekent dat we mogen vertrouwen en ons overgeven aan wat er ook gebeurt, alles mag gebeuren. Je houdt hiermee de druk bij jezelf en het dier weg. Het mag, het moet niet.

 Mocht er ooit een dier in je omgeving vermist raken, dan kan je met deze tips alvast helpen. Zie het als een Eerste Hulp bij Vermissingen.